Wednesday, 19 October 2011

Perintah2 Allah terhadap KAUM HAWA! WAJIB BACA JIKA ANDA MENGAKU ISLAM!!

Perintah2 Allah terhadap KAUM HAWA dalam bab MENJAGA DIRI ! WAJIB BACA JIKA ANDA MENGAKU ISLAM!!

Dalam surah an-Nur ayat 30, Allah telah memerintahkan kepada wanita beberapa perkara dalam bab menutup aurat dan menjaga diri. Iaitu:::


1) Menyekat pandangan (daripada memandang yang haram)


2) Memelihara kehormatan


3) Janganlah mereka MEMPERLIHATKAN PERHIASAN TUBUH mereka kecuali yang zahir daripadanya.


4) Hendaklah mereka (perempuan) MELABUHKAN KAIN TUDUNG HINGGA MENUTUPI DADA-DADA MEREKA.


5) Janganlah mereka menghentakkan kaki untuk diketahui orang akan apa yang tersembunyi dari perhiasan mereka.Fokus pada nombor 4 jap. Apa Allah kata? Allah kata LABUHKAN KAIN TUDUNG HINGGA TUTUP BAHAGIAN DADA KAN ?? SEKALI LAGI, LABUHKAN KAIN TUDUNG HINGGA MENUTUPI BAHAGIAN DADA. ^_^


NI ALLAH KATA NI,, TAK PERCAYA???


Dalam surah al-Ahzab ayat 32, Allah berfirman::


"JANGANLAH perempuan-perempuan itu TERLALU LUNAK dalam berbicara sehingga berkeinginan orang yang ada perasaan serong dalam hatinya, tetapi ucapkanlah perkataan-perkataan yang baik."


Dan juga ayat 59::


"Wahai nabi-nabi, katakanlah kepada isteri-isterimu, anak perempuan mu dan isteri-isteri orang mukmin, hendaklah mereka MEMAKAI BAJU ( BAJU YANG LABUH DAN LONGGAR ) yang demikian itu supaya mereka mudah dikenali. Lantaran itu mereka tidak diganggu. Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang."


Cuba anda baca sekali lagi, Allah kata:: HENDAKLAH MEMAKAI BAJU YANG LABUH DAN LONGGAR, L.O.N.G.G.A.R, ANDA SEMESTINYA TAHU APA MAKSUD LABUH DAN LONGGAR KAN....??


SEKALI LAGI,,, BAJU HENDAKLAH LABUH & LONGGAR ^__^


NI SAPA KATA?? ALLAH YANG KATA! PENCIPTA KITA YANG KATA!


JAP!! JANGAN HENTIKAN PEMBACAAN ANDA, ADA LAGI PERKARA PENTING !!


Ni tentang RAMBUT WANITA::


"Wahai anakku Fatimah! Adapun perempuan-perempuan yang akan DIGANTUNG RAMBUTNYA HINGGA MENDIDIH OTAKNYA dalam neraka adalah mereka itu di dunia tidak mahu menutup rambutnya daripada dilihat oleh lelaki yang bukan mahramnya."
(Riwayat Bukhari dan Muslim.)


NI NABI KITA YANG KATA! PENGHULU UMMAT YANG KATA!OK, CUBA TENGOK APA YANG ANDA PAKAI SEKARANG.ADAKAH ANDA BIASA BERTUDUNG SINGKAT DAN TAK TUTUP BAHAGIAN DADA?? ATAU TAK BERTUDUNG LANGSUNG??ADAKAH ANDA TELAH MELONGGARKAN PAKAIAN ANDA DAN TIDAK MENGETATKAN BAJU SELUAR ANDA??ADAKAH ANDA HANYA BESEDERHANA DALAM MENGHIAS DIRI DAN HIASAN ANDA TAK OVER??DAN ADAKAH ANDA BETUL2 DAH TUTUP AURAT, BUKAN BUNGKUS AURAT..??


MUHASABAH LAH DIRI ANDA...DAN SATU LAGI JANGAN TERIKUT2 DENGAN KEBANYAKKAN BUDAYA FESYEN 'KONONNYA' MUSLIMAH SEBAB ITU JELAS BERTENTANGAN DENGAN SYARIAT..!!


AWAS!!


INGAT!! KITA SEBAGAI HAMBA WAJIB UNTUK PATUH PADA PERINTAH ALLAH.. BUKAN NAK TUNGGU TERBUKA PINTU HATI BARU NAK PATUH OKAY..!! ^__^


PERCAYALAH, ALLAH TURUNKAN AL-QURAN UNTUK DIJADIKAN SBG PANDUAN SEBAB ALLAH SAYANG KITA SEMUA DAN ALLAH NAK JAGA KITA DAN PASTIKAN KITA SENTIASA SELAMAT!!


AURAT ANDA MARUAH ANDA..!! ^__^

INGAT, ALLAH DAH TINGGIKAN MARTABAT KAUM HAWA, TAPI KAMU SENDIRI YANG MERENDAHKAN MARTABAT KAMU.. OLEH ITU, PELIHARA MARTABAT KAMU YA... =)

SALAM TERBAIK ISLAH... ^___^

No comments:

Post a Comment